Hitta skrällar

Att hitta skrällar och ha med dessa på sitt inlämnade travsystem är de flesta travspelares största utmaning. En skräll är en häst med låg streckprocent som vinner ett travlopp vilket innebär att många inlämnade system faller bort i jakten på pengarna i prispoolen.

Att hitta skrällar är nästan ett måste för att vinna stort på trav och för att betecknas som en skräll tycker vi att hästen får finnas med på max fem procent av de inlämnade systemen. Gärna ännu lägre streckprocent så klart och hittar man en vinnare som är streckad till 0-2 procent på kupongerna ska man vara riktigt nöjd.

Att hitta vinnare med en streckprocent under fem procent är många travspelares målsättning.
Det är utmanande att hitta skrällar som har en streckprocent under fem procent.

Hittar man en skräll i en travomgång, till exempel på V75 eller V86, så ökar utdelningen drastiskt och för omgångar med två eller fler skrällar som korsar mållinjen först så kan vi nästan garantera att utdelningen blir hög. Det finns aldrig några garantier men med två skrällar och hög omsättning i spelet så bör utdelningen åtminstone nå över 100 000 kronor och undviks allt för många favoritsegrar i travloppen bör man nå en utdelning över miljonen.

Om det under en travomgång vinner många skrällar, lågprocentare, och spelarna inte lyckas få alla rätt så flyttas vinstpengarna från en eller flera vinstpooler till nästa travomgång (hur flytten och exakt till vilken omgång pengarna flyttas berör vi inte här). När vinstpooler flyttas så blir omgången som de flyttas till en så kallad jackpotomgång med extra pengar i potten för spelarna. Vill du läsa mer exakt hur jackpots fungerar hos ATG rekommenderar vi artikeln Så fungerar jackpot på trav hos ATG hos Vadhallning.se.

Hur gör man då för att hitta en skräll? Det vanliga svaret är att det gäller att vara påläst om loppen, hästarna, kuskarna och tränarna. Förutom att hitta en underspelad häst som man tror kommer att prestera bra så gäller det normalt också att de mer streckade favoriterna i loppen gör sämre prestationer på travbanan. Att de helt enkelt har en dålig dag eller helt enkelt galopperar och diskvalificeras.